Mandelskorpor
Jag bakade mandelskorpor att ha till tebjudningar, dom blev helt ljuvliga! Sådär hårda att man måste doppa dem i nåt för att kunna äta och ha tänderna i behåll efteråt.
Receptet finns här. De var inte svåra att göra och inga konstiga ingredienser behövs.
I receptet står att man ska torka dem i 45 min på 100 grader, men jag ställde dem på eftervärme i ett par timmar, det gick lika bra det. Man gräddar alltså längderna först, sen tar man ut och delar dem och sen sätter man tillbaka dem i ugnen och stänger av den, så får de stå i varm men inte het ugn och torka till så att de bli sådär hårda att man måste doppa dem i nåt för att kunna äta och ha tänderna i behåll efteråt. Som sagt var.
Så nu är det bara att trilla in på te!
Välkommen.
Receptet finns här. De var inte svåra att göra och inga konstiga ingredienser behövs.
I receptet står att man ska torka dem i 45 min på 100 grader, men jag ställde dem på eftervärme i ett par timmar, det gick lika bra det. Man gräddar alltså längderna först, sen tar man ut och delar dem och sen sätter man tillbaka dem i ugnen och stänger av den, så får de stå i varm men inte het ugn och torka till så att de bli sådär hårda att man måste doppa dem i nåt för att kunna äta och ha tänderna i behåll efteråt. Som sagt var.
Så nu är det bara att trilla in på te!
Välkommen.
Kommentarer
Postat av: maryax
jag kommer snart och smakar.
Postat av: Betty
Och jag känner mig SÅ oförskämd som tackade nej till dessa delikatesser... Nästa gång ska jag tacka och bocka och niga och mumsa i mig för fulla muggar!
Trackback